Diskuse

Řecký dluh

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

J46i72ř28í 69C62í59s14a79ř

21. 7. 2015 10:40

jak jsem někde četl, některé věci jsou k nezaplacení ... například řecký dluh.

0 0
možnosti

Velmi dobré uvažování.

V podstatě se nelišíme od Řeků a naši papaláši nás poklidně dál zadlužují a každý se snaží urvat na účet státu, co nejvíc do své kapsy. To se netýká jedinců, ale zájmových skupin.

Z realistického hlediska, naše společnost žádnou ústavu nemá. Ústava je zákon celé společnosti a na jejím schválení se měla podílet celá společnost, tedy nejlépe formou referenda.

Pak by si žádná vláda, ani parlament, bez souhlasu občanů, nemohl dělat z ústavy cár papíru a neustále ji upravovat. Prakticky bez souhlasu občanů by byla neměnná a stabilní, což by bylo zcela v pořádku.

Karma pro vás.

0 0
možnosti
BD

Větší pitomost snad ani nelze vymyslet. Chápete , že problémy macroekonomiky a ekonomiky lidí jsou úplně jiné problémy?

0 0
možnosti
Foto

Všechny problémy jednou vymřou i s lidmi, kteří je vytvořili. Makroekonomika není nic jiného než derivát psychologie davu.

0 0
možnosti
JL

Vazeny pan Kourile, vazeni pratele ctouci tento prispevek.

Svycarska federalni ustava ma jen TRI vety resici statni dluh. Pri dodrzovani techto tri vet, nemuze federalni Svycarsko mit vysi dluhu, ktery by nemohla v kratke budoucnosti splatit.

Nase ustava 'statni dluh a jeho vysi' neresi. Neni divu. Podepsani pod ustavou CR jsou VACLAV KLAUS a pane UHDE!!!!

0 0
možnosti
Foto

Ano, naši ústavu je nutno změnit tak, aby odrážela moderní dobu. Ústava má vytvářet klima, ve kterém bude proudit život a ne ho dusit. 

Anonymní účty ve švýcarských bankách, zrovna nepodporovaly férovost a je jen dobře, že byly vytlačeny. Ale takový je vývoj.

0 0
možnosti

To znamená, že by to dopadlo stejně, jako když rozpočítáte dluh na hlavu v Čechách? Každý čech, včetně kojenců a důchodců by zaplatil 150 tisíc.

Okamžitě by se začalo počítat kdo nemůže a kdo může platit. Cikáni, kteří prožrali poměrně značnou část, by asi platit nemuseli. Ale s nimi by nemusely platit ani neziskovky, kteří na nich vydělávají a prožraly daleko více. Spousty naprosto zbytečných pozic, navázaných na dotace, by zaplatily jen malou část toho, co skutečně prožraly. Všechny ty zbytečné multikulti projekty, projekty které dotují zbytečnosti a dotace na kdeco, třeba zelenou energii, zvyšují náš dluh a nikdo za ně není zodpovědný. 

Zbývá jen jedna legální možnost. Provolit se k nějaké rozumné vládě. Ale to si musí uvědomit většina obyvatel.

5 0
možnosti
JV

J79i41ř56í 55V83a54c20a

19. 7. 2015 12:07

Vláda je potřeba, ale je potřeba změnit i ekonomickou teorii. Např. prospěšnost frakčního rezervního bankovnictví a na to napojené Keynesiánství.

1 0
možnosti
SB

Abych pravdu řekl, už Vaše první souvětí, že Řecko je počtem obyvatel zhruba na naší úrovni, a tudíž jeho pozice dlužníka může být poučná i pro nás, je podle mého názoru dost nelogická.

Nechápu souvislost mezi lidnatostí státu a ekonomickou nutností zvládat své dluhy. Při trvalém a nezodpovědném zadlužování jednou na nos spadne jako milionový, tak i desetimilionový, ale rovněž i podstatně početnější stát.

0 0
možnosti
Foto

Tak si otázku položte takto: Jak může evropskou unií otřást stát,který se svým počtem obyvatel rovná České republice? Řecko je pouhým symptomemvelmi komplikovaného a složitého problému napříč celou evropskou unií.

0 0
možnosti
  • Počet článků 369
  • Celková karma 8,58
  • Průměrná čtenost 486x
BOHATSTVÍ NEMÁ STROP, TAK JAKO BÍDA NEMÁ SVÉ DNO.