Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No třeba filmy Jiřího Vejdělka a Jana Hřebejka se mohou směle srovnávat s těmi "totalitními". Z letoška bych do velmi dobrých zařadil třeba Teorii tygra.

0 0
možnosti
Foto

J32a34n95a 55M70a24j85o26v58á

17. 11. 2016 23:29

Jdu Vám poděkovat. Váš názor se mi zdál neuvěřitelný (byť se na Vámi uvedené filmy s potěšením podívám, patří nějak k mému dětství a životu a krásně se u nich odpočine nebo žehlí nebo tak něco), tak jsem si našla seznam filmů od roku 1990 a zopakovala si, že pár dobrých, co mne potěšily, tam je. Vidíte to moc černě, možná jste se jen zabydlel v letech minulých? A to jsem sice milovnice filmu, ale rozhodně ne milovnice českého.

0 0
možnosti

Zapomněla jste na 30 případů majora Zemana , kolikátá už běží repríza? Kdyby neměli totalitní seriály , tak nemají co vysílat

0 0
možnosti
Foto

Ty filmy, které jste vyjmenoval, oslovují nás pamětníky. Stejně jako některé z nás oslovují filmové perly z let 30. a 40. Zkuste ale tyto filmy pustit dnešním dětem nebo mládeži. Budou ofrňovat nos stejně, jako jsme to dělali my například u němých filmů Je to generační problém, který se socialismem nemá nic společného. Dnes se nosí hrůzy jako Kameňák. Ostatně, dobře si to lze ověřit na pohádkách. Když se na vánoce objeví romantická a opravdu veselá pohádka, stane se okamžitě terčem kritiky. Vyjímku tvoří snad jedině Anděl páně. Za 30 let bude dnešní generace nadávat na to, jaké se točí filmy a budou citovat to co běží dnes jako příklad kvality

3 0
možnosti
Foto

Mám jinou zkušenost. Můj šestiletý syn si velmi oblíbil pana Taua.

0 0
možnosti

Na vině jsou dnes především dotace, a to ve většině Evropy. Netočí se pro diváka, ale pro přidělovatele grantu.

3 0
možnosti
Foto

pravdu v něčem máte, tak napůl, a já nepokrytecky řeknu, že se na všechny uváděné ráda podívám... opravdu, ale. Je to vždy pro úlevu, pro zasmání, pro oddych. fajn. dobrý...obyčejná lidská potřeba ...proč ne. Ale pokud znáte pojem kultura a její fce, ta fce zábavná a oddychová je jen jedním z žánrů...Za socialismu to vyhovovalo podobně jako i estrády nalakované na růžový pozitivizmus... nic neřeš. Vlastně si uvědomte, co tímhle říkáte...A je zcela na místě zmínit a vidět ty režiséry za těmi filmy... a pak hlavně... dobré scénáristy, protože jestli něco chybí, je to právě tohle.. A jestli chybí inteligentnější humor, což pravda je, je to bohužel taky tou dobou, která odnaučila lidi myslet a pak konečně v padlých mantinelech doby přijali odjinud trochu nekriticky vše. Je to prostě daň a smůla přirozeného odchodu extradobré generace v jednom. .

3 0
možnosti
Foto

žádnou z lidských potřeb bych si netroufal zařadit jako obyčejnou nebo neobyčejnou, každá má to své, proč se ozývá. Filmy, které jsem uváděl v perexu nejsou pro mne oddychem a zábavou, ale fascinující edukací, co vše je možno...

0 0
možnosti
Foto

Tak si pouštějte doma na videu Annu proletářku :-\

5 6
možnosti
Foto

Vy nejste jen vtipná, Vy jste supervtipná.

4 4
možnosti

Za totáče nemuseli producenti pracně shánět peníze a tvůrci filmu nebyli finančně závislí na jeho sledovanosti (=prodejnosti). Proto kromě dobrých filmů vznikaly i rádoby "umělecké", nebo politicky angažované filmy, které sice sbíraly ceny na různých (socialistických) festivalech, ale na které se nedalo dívat. A bylo i dost vyloženě nepodařených filmů, o kterých dnes ani nevíme, protože se nereprízují. Jestli dnes chtějí producenti na filmu vydělat, musí se obecenstvu podbízet buď stupidními komediemi typu Kameňák či Babořesky, nebo trapnými napodobeninami akčních filmů. Dramata a psychologické filmy dnes netáhnou. V zásadě se dá říci, že úroveň současné filmové tvorby odpovídá úrovni českého diváka.

6 2
možnosti
Foto

Kameňáci jsou po revoluci ta nejlepší zábava. Žabovřesky jsou slabší, ale určitou, i vzdělanou část společnosti, Kameňáci oslovují z jednoduchého důvodu.

Je to krystalická sranda a samozřejmě, že se to mnohým krasoduchům nelíbí. Ale ponižovat kvůli tomu ty, kterým se to líbí, není solidní.

1 1
možnosti

J45a72n 12Š77e12s64t72á66k

17. 11. 2016 10:19

Tak hlavně je fakt, že za totáče se tady neobjevil ani jeden špatnej západní film;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS