Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Jen si dovolím připomenout, že komunismus je podle našich zákonů zločinecká teorie.

0 0
možnosti
OK

O46t55a 18K14i76n58c

2. 6. 2019 16:34

A nejen podle zákonů.

1 0
možnosti

Ona ta původní myšlenka je přece jen dost odlišná. Především vychází z představy, že všichni budou usilovně pracovat pro společnou věc. Společenské uznání a především pocit z dobře výkonané práce bude to, co těm schopnějším plně postačí jako motivace k úsilí nad rámec běžných výkonů. Obrovský altruismus má vycházet z toho že výsledky práce jednotlivce přímo zvyšují blahobyt celé společnosti, potažmo i dotyčného,tedy nic z vydobytku se neztrácí v měscich zlých kapitalistu a nic není samoucelne, nikdo si nehraje na vlastním písečku.

Jinými slovy ta myšlenka je skutečně nefunkční, ale důvody pro její přetrvání jsou nasnadě a zdaleka nemusí být jen ty zlé prospecharske.

0 0
možnosti
MB

Dobře, že jste to uvedl! Tkz. - "Nový člověk" je jedním z podstatných omylů K. Marxe. Pak se má zjevit jakýsi zcela jiný jedinec, který připívá k onomu blahu. Na to navazuje, že poté, jsou Peníze skutečně zbytečné - Bere si dle potřeb - Vkládá dle možností a schopností. Z podobné rodiny vzešel jakýsi Oligarcha, že ano = Opravdu zcela Nový člověk ! Nějak ustrnul na půli cesty = Pouze si bere dle svých potřeb ! ... .. :-)

0 0
možnosti
Foto

Krásná myšlenka, ale vhodná jen jako námět pro sci-fi literaturu. V praxi pro horory.

5 0
možnosti
JB

J98i98r58i 82B88o25r

2. 6. 2019 8:58

Krásná myšlenka ,třeba nesmrtelnost.Proč to nikdo nenabízí? Na to by musel získat víc voličů než na důchody. "Při našem vzdělání."

6 0
možnosti
Foto

Nesmrtelnost je ošidné téma. Chtěl byste žít nekonečně v těle starého muže, stiženého mnoha neduhy?

0 0
možnosti
PD

Jaképak ale, potřebuji peníze, kdo se se mnou rozdělí?

1 0
možnosti
Foto

Komunismus je neuskutečnitelná naivní utopie, která vždy nutně zkrachuje na základních vlatsnostech lidí. Nikdy nemůže naplnit své základní heslo "Každý podle svých schopností a každému podle jeho potřeb", jelikož se nikdy nenajde někdo, kdo by to platil. Nicméně Váš článek je v příkrém rozporu právě s touto základní tezí komunismu.

1 0
možnosti
Foto

Jak to? Vy nedýcháte podle svých schopností a vzdoušek vám není k dispozici podle Vašich potřeb?

1 0
možnosti
Foto

Současný režim potřebuje změnu a komunismus je jednou z šancí na úspěch R^

0 2
možnosti
MB

Děkuji tímto Miroslavovi, mluvčímu asociace Pojistitelů ! Úspěch opět bude, nicméně těch škod ! ... :-)

3 0
možnosti
MB

Naopak - Celý Vesmír je v neuvěřitelné rovnováze. Kdo byl prvním Hybatelem nevíme. Názory se různí - učení je kopec. Jediné jisté ovšem je, že je neustálý zájem tu rovnováhu rozhodit! Nikdo neví, co to Komunismus vlastně je, kde existuje - Jaké má vlastně znaky. Víme ovšem, že jde "O mládí světa" a musíme oň bojovat ! Máte pravdu, ta myšlenka Je Zhovadile tak blbá, až krásná ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Když máme autohavárii (a nemusí to být naši vinou), nevnímáme zrovna, že je vše v rovnováze, tak jak má být. :)

0 0
možnosti
Foto

Dýcháte dle potřeb a možností, jste komunistou. Vadilo by vám, kdyby vám v tom někdo začal bránit? Pak jste komunistou. Chtěl byste za své dýchání platit? Pokud ne, jste komunistou. A to vše v realitě, nikoliv pouze v myšlence. Komunismus je nezničitelný.

0 1
možnosti
  • Počet článků 369
  • Celková karma 8,58
  • Průměrná čtenost 486x
BOHATSTVÍ NEMÁ STROP, TAK JAKO BÍDA NEMÁ SVÉ DNO.