Diskuse

O upřímnosti

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Lhát není normální! Trochu mne děsí, když si mladý člověk myslí, že bez lži to nejde. Ale nepřekvapuje mne to, když naši nejvyšší politici se bez lži neobejdou a vysmívají se pravdě a lásce. Po čtyřiceti letech destrukce občanů komunisty nastoupila fáze postkomunistická, které stále vévodí postkomunističtí papalášové. Tudy ale naše cesta do budoucnosti jít nesmí!

Musíme se navrátit k Václavu Havlovi! Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí! Bez toho nad komunismem zakořeněným v nás, nezvítězíme!

Pravdivý, láskyplný, upřimný člověk je člověk, kterého má každý rád!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Věta "Pravdivý, láskyplný, upřímný člověk je člověk, kterého má každý rád!" se mi moc líbí.

1 0
možnosti

Upřímně říkám, že tenhle blog je tak trochu o ničem. Ne, že bych s ním úplně nesouhlasila, ale trochu mi to vyznívá, jako chvála upřímnosti. Jsou situace, kdy je upřímnost přímo krutá.

0 1
možnosti

Pravda může být krutá, pokud je bez lásky! :-)

0 0
možnosti

Upřímný člověk nemusí lhát a kličkovat, ale z upřímnosti nevyplývá, že by se nemusí stydět. Může přece spáchat něco zlého, a to nepřestane být zlé, i když to upřímně přizná. A z upřímnosti už vůbec nevyplývá, že upřímný člověk vidí věci tak, jak jsou. Pokud chcete něco takového tvrdit, musíte to umět dokázat. Implikace - jestliže je upřímný, pak vidí věci , jak jsou - zkrátka neplatí.

Na vodě spočívají i další vaše tvrzení.

2 1
možnosti

Když tak koukám na naše vrcholné politiky, jak lžou a pak pomalu plachtí, protože zapomněli, co dříve řekli, velebím pravdivost a upřimnost, protože nemohu pak nikdy vypadat jako pitomec! A to asi chtěl autor také říci, nebo tak já mu rozumím! :-)

0 1
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, sedm blogů do 13.10 je v porovnání s dobou, kdy jsem ještě mohl zveřejňovat blogy, velký úpadek. Chtělo by to analýzu a najít příčinu, eventuálně i viníka.

0 1
možnosti

Tak tohle ne, tohle je blud (jemně řečeno)...

Cituji vás:

'"Zemědělci jsou většinou více upřímní než městský člověk. Jsou blíže přírody, životu i smrti. Žijí ze dne na den. Městský člověk je obklopen komfortem, vytěsňuje nepohodlí a smrt ze své mysli. Upřímný člověk nekalkuluje. Intelektuál na kalkulaci postavil svůj život."

3 0
možnosti
Foto

Nu dobrá, nemusíte se mnou přece souhlasit úplně ve všem, ale snad se vám něco přece jen líbilo :) A slušné by bylo, kdyby jste rozvedla konkrétně s čím nesouzníte.

1 0
možnosti
  • Počet článků 369
  • Celková karma 10,19
  • Průměrná čtenost 486x
BOHATSTVÍ NEMÁ STROP, TAK JAKO BÍDA NEMÁ SVÉ DNO.